FAQ corona - meerdaagse schooluitstappen

(update 26 januari 2021)

Meerdaagse schooluitstappen voor het basis- en secundair onderwijs zijn vanaf 29 januari toegelaten, "conform de regels zoals deze gelden in de rest van de samenleving (cultuur, sport, jeugd ...).

Is er een protocol voor bos- en zeeklassen?

De jeugdverblijfcentra dienen het (minimale) basisprotocol toerisme te volgen.

Voor de Vlaamse scholen is er door Onderwijs Vlaanderen geen specifiek protocol opgesteld voor schooluitstappen. Scholen kunnen wel de richtlijnen (versie 1 november) volgen die we hebben uitgeschreven samen met de onderwijskoepels. We werken momenteel aan een nieuwe versie. Hiermee proberen we zoveel mogelijk te vermijden dat preventieadviseurs van scholen zelf een vrije interpretatie geven aan coronabeperkingen. We voorzien snel een nieuwe versie, met daarin de beslissingen van het Overlegcomité van 17 november 2021 verwerkt. Belangrijkste aanpassing is dat de horecaregels voortaan ook gelden in jeugdverblijfcentra waar maaltijden worden aangeboden.

Zijn Waalse en Brusselse scholen ook welkom?

Voor Franstalige scholen geldt nog tot de krokusvakantie een verbod op meerdaagse schooluitstappen.

Mogen scholen gebruik maken van het openbaar vervoer?

Ja, dat is opnieuw mogelijk.

Is een CO2-meter verplicht?

Ja, sinds 20 november is dit verplicht in elk jeugdverblijf dat maaltijden aanbiedt. Ook als er meerdere scholen tegelijkertijd gebruik maken van dezelfde eetruimte (volpension of zelfkook), gelden de horecaregels en is de aanwezigheid van een CO2-meter dus vereist.

Moeten leerkrachten elk een eigen slaapkamer hebben?

Leerkrachten moeten zo veel mogelijk t.o.v. elkaar de nodige afstand bewaren. Daarom wordt voor leerkrachten een onderlinge afstand tussen bedden nagestreefd van anderhalve meter, idealiter zijn er verschillende slaapkamers ter beschikking.

© 2022 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK