Home » Nieuws » CO2-meter in de jeugdverblijfcentra?

CO2-meter in de jeugdverblijfcentra?

Vanaf woensdag 9 juni is de CO2-meter verplicht in de binnenruimtes van eet- en drankgelegenheden in de horeca. Zelfkook valt hier niet onder, maar is dit wel het geval voor jeugdverblijfcentra die maaltijden aanbieden? In principe niet, want voorzover maaltijden worden aangeboden aan één school of jeugdvereniging, valt men onder de “gemeenschapskeuken” (die staat omschreven in het ministerieel besluit dat de coronamaatregelen vastlegt). Het wordt een ander verhaal wanneer verschillende bubbels in eenzelfde binnenruimte zouden worden ondergebracht, bijvoorbeeld verschillende scholen, jeugdverenigingen, gezinnen of individuele personen. Dan wordt het concept gemeenschapskeuken gedeeltelijk verlaten en dienen de horecaregels m.b.t. het meten van de luchtkwaliteit wel te worden nageleefd.

Indien jouw jeugdverblijfcentrum volgens bovenstaande uitleg verplicht is om een CO2-meter te gebruiken in de eetzaal, zijn er wel consequenties bij het overschrijden van bepaalde drempelwaardes. We citeren het ministerieel besluit: “De luchtkwaliteitsmeter dient op een voor de bezoeker duidelijk zichtbare plaats geïnstalleerd te worden. De luchtkwaliteitsrichtnorm is 900 ppm CO2. Tussen 900 ppm en 1200 ppm dient de uitbater te beschikken over een actieplan om compenserende luchtkwaliteits- of luchtzuiveringsmaatregelen te verzekeren. Boven 1200 ppm dient de inrichting onmiddellijk gesloten te worden”.

In samenwerking met Scwitch, het zakelijk steunpunt van socioculturele organisaties, bieden we een samenaankoop voor CO2-meters aan. We bieden drie verschillende modellen van CO2-meters aan. Uiteraard een vrijblijvend aanbod – zie uitleg hierboven. Dit aanbod blijft minstens geldig tot het najaar, snel beslissen is dus niet nodig.

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK