Home » Nieuws » Hervatting onderzoek jeugdlogies

Hervatting onderzoek jeugdlogies

Meer dan 200 Vlaamse jeugdverblijfcentra grepen begin 2020 de kans om deel te nemen aan een groot onderzoek bij verblijfstoeristen in jeugdlogies. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Westtoer (het West-Vlaamse provinciebedrijf voor toerisme en recreatie), in samenwerking met verschillende partners: CJT, VJH (Vlaamse JeugdHerbergen), Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Antwerpen en Toerisme Vlaams-Brabant.

Bedoeling is om bij elke jeugdgroep kort na het verblijf te polsen naar profiel, activiteiten, motivatie, informatiebronnen, tevredenheid en bestedingen. Klik hier voor de volledige vragenlijst. Het onderzoek zou oorspronkelijk gedurende het volledige kalenderjaar 2020 lopen, maar werd omwille van de coronacrisis al twee keer noodgedwongen stopgezet. Nu werd beslist dat het onderzoek minstens zal lopen tot eind 2021.

Een onderzoek van deze omvang heeft nog nooit eerder plaatsgevonden binnen het Vlaamse jeugdtoerisme. Het biedt een unieke kans om de beleidsmatige ondersteuning van jeugdverblijfcentra en hostels in Vlaanderen te versterken met actueel cijfermateriaal. Het helpt om de sector van het jeugdtoerisme op de kaart te zetten.

Maar ook als individuele uitbater zijn er een aantal voordelen. In de eerste plaats krijg je de kans om je eigen werking gratis te laten evalueren d.m.v. een professionele enquête: elke deelnemende uitbater krijgt na afloop van het onderzoek een persoonlijk en vertrouwelijk rapport waarin de resultaten van het eigen verblijf worden vergeleken met gemiddelde resultaten voor Vlaanderen.

Voor de vragen die rechtstreeks polsen naar de tevredenheid van de groepen, hoef je zelfs zolang niet te wachten. Daartoe heb je reeds toegang tijdens de bevraging zelf (vanaf het moment dat vier groepen de enquête hebben gevuld, zodat de anonimiteit gewaarborgd blijft). Zo kan je meteen aan de slag met de feedback van de groepen.

Ten slotte word je in de loop van 2022 uitgenodigd voor een overleg- en netwerkmoment waarop de globale resultaten zullen voorgesteld worden.

Groepen die geboekt hebben via CJT Boekingscentrale, worden automatisch uitgenodigd om deel te nemen aan dit onderzoek. Aangesloten uitbaters hoeven dus geen extra stappen te ondernemen.

Alle andere uitbaters ontvingen een mail met extra uitleg hoe kan aangemeld worden. Belangrijk is dat je als deelnemende uitbater kort op de bal speelt. Bedoeling is dat alle verblijvende groepen binnen de week na hun verblijf de kans krijgen om de vragenlijst in te vullen. Dit kan op drie manieren:

  1. De mailadressen van de groepen die de voorbije week hebben verbleven, worden ingegeven in de software van de enquête. Vervolgens ontvangen deze groepen een mail met een link naar de online vragenlijst..
  2. Je verstuurt zelf mails met een persoonlijke link naar de bevraging naar de groepen die de voorbije week nebben verbleven.
  3. Je geeft bij het uitchecken van elke groep een flyer mee met een link naar de online vragenlijst.

Heb je nog vragen over dit onderzoek, aarzel niet om ons te contacteren!

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK