Home » Nieuws » Kampvuren kunnen toch normaal plaatsvinden

Kampvuren kunnen toch normaal plaatsvinden

Er was de voorbije weken heel wat onduidelijkheid over kampvuren in droogtecode geel. Een veiligheidsbesluit van 7 juni 2021 verbood dit (wellicht onbedoeld) voor de komende zomer.

Samen met De Ambrassade namen we contact op met Afdeling Natuur en Bos en het kabinet van Vlaams minister van natuur Demir. Er werden zelfs parlementaire vragen gesteld, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Het nieuwe veiligheidsbesluit is te lezen op de website van Afdeling Natuur en Bos en maakt zowel kampvuren als kookvuren opnieuw mogelijk in of vlakbij bos en natuur, met de bepalingen zoals we die kennen uit het recente verleden.

Helaas is er ondertussen heel wat verwarring op het terrein. Dus als de gemeente of boswachter niet op de hoogte zijn van het meest recente besluit, kan je hen zeker doorverwijzen naar bovenstaande website. Nog voor de duidelijkheid: het enige juiste besluit is ondertekend op 23 juni om 17u59 (en niet om 14u23, want dan is nog een onvolledige versie getekend en verspreid).

Voor kampvuurplekken die niet bij bos of natuur gelegen zijn, verandert niets. Voor hen volstaat een melding bij de gemeente, conform de regelgeving van 2019. Het is dan aan de gemeente om al dan niet extra eisen op te leggen.

De uitgebreide uitleg vind je elders op onze website.

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK