Home » Nieuws » Nieuw steunpakket voor jeugdverblijfcentra

Nieuw steunpakket voor jeugdverblijfcentra

De kogel is door de kerk. Na maandenlang werk achter de schermen zijn we heel blij dat de Vlaamse regering 4,36 miljoen euro vrijmaakt om het omzetverlies van alle erkende jeugdverblijfcentra in 2021 deels te compenseren. Dit bovenop de middelen die reeds in 2020 werden toegewezen aan de jeugdverblijfcentra.

Lees hier het volledige persbericht. De concrete modaliteiten worden de komende weken verder uitgewerkt, we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Dat er ook in 2021 specifieke steun wordt voorzien voor het jeugdtoerisme, is veel minder evident dan het misschien lijkt. Het is het resultaat van een intense samenwerking met vele partners. Begin februari verzamelden we via een digitale bevraging antwoorden vanuit 230 jeugdverblijfcentra, nogmaals dank aan iedereen die ons cijfers bezorgde. We stelden (na een open oproep) een werkgroep relance samen en gingen met de resultaten aan de slag. Op 16 februari had een delegatie uitbaters van deze werkgroep een eerste gesprek met de raadgevers van Vlaams minister van toerisme Demir en Vlaams minister van jeugd Dalle. Beide ministers gingen met de signalen vanuit het werkveld aan de slag en we willen hen daar heel expliciet voor bedanken. Ten slotte verdienen ook de medewerkers van Toerisme Vlaanderen en Departement Cultuur, Jeugd en Media onze bijzondere waardering, voor het vele voorbereidend werk dat zij verrichtten.

Het is al een jaar lang de grote ambitie van CJT dat alle jeugdverblijfcentra de gevolgen van deze pandemie overleven. Met deze nieuwe steunronde en het versnellen van de vaccinatiecampagne in zicht, lijken we in dat opzet te zullen slagen. Daar zijn we enorm blij mee, in de eerste plaats voor jullie, de uitbaters die met veel passie dit werk doen, maar ook voor de honderdduizenden kinderen en jongeren die jullie jaarlijks ontvangen.

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK