Home » Nieuws » Vrienden- en familiegroepen nu ook welkom in jeugdverblijfcentra

Vrienden- en familiegroepen nu ook welkom in jeugdverblijfcentra

We hebben groen licht gekregen van Toerisme Vlaanderen om met onmiddellijke ingang ook niet-georganiseerde groepen (vrienden, families ...) veilig te kunnen ontvangen in jeugdverblijfcentra.

Daarbij moeten we een onderscheid maken in groepsgrootte.
Verhuren aan één huishouden + 8 andere mensen (kinderen jonger dan 12 niet meegeteld) kan sowieso. Op die manier lukt het om kleinere vriendengroepen en iets grotere familiegroepen te ontvangen. Dit kan zonder bijkomende maatregelen door de uitbater.
Grotere niet-georganiseerde groepen zijn vanaf welkom in toeristische logies met een capaciteit van minstens 15 personen. Daarvoor moet wel aan een aantal extra regels worden voldaan, je vindt deze in de bijlage, achteraan in ons protocol. Zo dient de groep een verantwoordelijke aan te duiden, waarmee een aantal afspraken worden gemaakt en is de uitbater verplicht om een CO2-meter te voorzien in de eetruimte. Denk je daarom de komende weken een CO2-meter nodig te hebben, dan kan je nog steeds intekenen op onze samenaankoop (deze loopt minstens tot september, dus haast is niet nodig).

De kans bestaat dat de coronamaatregelen vanaf augustus of september verder worden versoepeld. Ontvang je pas in het najaar vrienden- of familiegroepen, dan kan je gerust nog even de kat uit de boom kijken.

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK