Home » Thema's » Financieel » Samenaankopen » Afvalophaling

Afvalophaling

Begin 2019 werden offertes van vier afvalinzamelaars die actief zijn in Vlaanderen, met elkaar vergeleken. Vanheede Environment Group leverde ons op basis van prijs en kwaliteit het beste aanbod.

Als uitbater ben je uiteraard vrij om in te tekenen op dit aanbod. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld enkel in de drukke zomerperiode een beroep te doen op een private ophaler. Om een goede vergelijking mogelijk te maken, kan je je eigen jaarkost voor afvalophaling berekenen door in een Excelformulier je ophaalfrequentie in te geven. 

Let op: jeugdverblijfcentra die vandaag reeds samenwerken met een ander ophaalbedrijf en willen overschakelen op onze samenaankoop, moeten uiteraard eerst onderzoeken tot wanneer hun huidige contract loopt en dit tijdig opzeggen. Ook aan het teruggeven van de containers is een kost verbonden, die je terugvindt in je contract.

Alle vermelde prijzen op de offerte zijn exclusief btw. Wie intekent, is gebonden voor drie jaar.

Verder gelden de algemene voorwaarden, op enkele uitzonderingen na:

- In tegenstelling tot artikel 4 geldt de offerte van 1 april 2019 tot 1 april 2020. Voor uitbaters die in deze periode nog gebonden zijn aan een lopend contract, zullen we in februari 2020 een aangepaste offerte bekendmaken voor de periode april 2020 tot april 2021.

- In de offerte wordt vermeld dat restafval en papier/karton wekelijks wordt opgehaald en PMD iedere vier weken. In artikel 7 van de algemene voorwaarden staat vervolgens vermeld dat er minstens één lediging per twee maanden wordt aangerekend als er van de frequentie wordt afgeweken. Voor jeugdverblijven geldt artikel 7 van de algemene voorwaarden niet, waardoor deze extra kost in luwere periodes wordt vermeden.

Tot slot wijzen we je nog graag op de kost die afvalophalers rekenen voor het plaatsen en ophalen van containers. Vanheede rekent een éénmalige plaatsingskost van 52 euro, ongeacht het aantal containers. Hetzelfde bedrag geldt voor het ophalen van containers (op het einde van de samenwerking).

Voor uitbaters die enkel tijdens de zomermaanden een beroep willen doen op Vanheede, kan in bepaalde scenario’s (vanaf vier containers) het jaarlijks ophalen en terugplaatsen van containers goedkoper zijn dan het betalen van een jaar huur, zelfs nadat de extra reinigingskost van 35 euro is verrekend. 

Wil je intekenen op dit aanbod, neem dan contact op met Daphne Seghers, met de vermelding “samenaankoop jeugdtoerisme”.
Dit zijn haar contactgegevens:
DAPHNE SEGHERS
Tel. 056/52.17.05 
daphne.seghers@vanheede.com

Terug naar Samenaankopen

Vragen over samenaankopen? Neem contact op met CJT Ondersteuning!

© 2020 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK