Home » Nieuws » Brandveiligheidsnormen en logiessubsidie
Bericht geplaatst op 21/04/2023

Brandveiligheidsnormen en logiessubsidie

Sinds 1 januari 2023 behoort het decreet 'toerisme voor allen' definitief tot het verleden en vallen jeugdverblijven voortaan onder het vernieuwde logiesdecreet. Dit brengt enkele veranderingen met zich mee.

Elk aangemeld verblijf moet voldoen aan specifieke brandveiligheidsnomen en beschikken over een positief brandveiligheidsattest. De specifieke brandveiligheidsnormen hangen af van het aantal verhuureenheden en de capaciteit. Meer info over de brandveiligheidsnormen kan je lezen op deze pagina en in ons HuisWerkdossier.

Bij Toerisme Vlaanderen kan je sinds 3 april een logiessubsidie aanvragen. In 2023 wordt gekozen voor de prioriteiten brandveiligheid, energiebesparing en duurzaamheid. De subsidie bedraagt maximaal 60 % van de kosten en het maximale subsidiebedrag is 150 000 euro.

Uitwisselingsmomenten

In juni organiseren we een aantal uitwisselingsmomenten rond de nieuwe brandveiligheidsnormen. We trachten antwoord te geven op concrete vragen van uitbaters uit hun eigen jeugdverblijf. Daarnaast geven we ook extra toelichting bij de samenaankoop voor branddetectiecentrales, waarvan we nu in de laatste onderhandelingsfase zitten en waarover we volgende week uitgebreid zullen communiceren in een volgende nieuwsbrief.

We voorzien zowel sessies op zaterdagnamiddag (aansluitend op RaderWerk) als op weekavonden. Klik hier voor data, locaties en inschrijvingsformulier.

 

© 2024 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookiepolicysitemap Quoted.be
Om je surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK