Home » Nieuws » Investeringssubsidies Departement Cultuur, Jeugd en Media
Bericht geplaatst op 25/10/2023

Investeringssubsidies Departement Cultuur, Jeugd en Media

Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft een nieuwe subsidiereglement voor investeringssubsidies voor strategische cultuur- en jeugdinfrastructuur. Daarnaast kan ook nog steeds aanspraak gemaakt worden op investeringssubsidies voor sectorale prioriteiten. Jeugdverblijven uitgebaat door een vzw of een andere niet-winstgevende rechtsvorm komen bij het Departement dus in aanmerking voor twee mogelijke investeringssubsidies.

1. Investeringssubsidies voor sectorale prioriteiten: duurzaamheid, veiligheid, toegankelijkheid

Een nieuw reglement voor sectorale prioriteiten was reeds van kracht sinds 2022: voor de periode 2022-2026 werden duurzaamheid (energiebesparende maatregelen), toegankelijkheid en veiligheid als sectorale prioriteiten vastgelegd.

Een subsidie voor één of een combinatie van deze prioriteiten kan minstens 150 000 euro en maximaal 500 000 euro bedragen. De subsidie bedraagt maximaal 60 % van de totale geraamde kost, m.a.w. is een inbreng van minimaal 40 % nodig (of anders gezegd: een investeringskost van minstens 250 000 euro).

Subsidieaanvragen moeten uiterlijk op 1 april van het lopende kalenderjaar worden ingediend. Alle voorwaarden kan je in het reglement nalezen. 

2. Investeringssubsidies strategische cultuur- en jeugdinfrastructuur

Jeugdverblijven uitgebaat door een vzw of een andere niet-winstgevende rechtsvorm, kunnen aanspraak maken op deze subsidie voor het bouwen, uitbreiden, verbouwen of verwerven van cultuur- en jeugdinfrastructuur met strategisch belang. Ook kosten voor aankoop of verwerving grond/gebouw komen dus in aanmerking.

Het aangevraagde subsidiebedrag moet minimaal 150 000 euro bedragen, er is geen maximumbedrag. De subsidie bedraagt maximaal 60 % van de totale geraamde bouw- en aankoopkosten, m.a.w. is een inbreng van minimaal 40 % nodig.

Je kan een aanvraag voor investeringssubsidies het hele jaar door indienen. Alle info vind je in het reglement terug. 

Meer info

Ben je op zoek naar meer subsidiemogelijkheden of andere financiering? Neem een kijkje op deze pagina

© 2024 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookiepolicysitemap Quoted.be
Om je surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK