Home » Nieuws » Twee nieuwe decreten
Bericht geplaatst op 11/02/2022

Twee nieuwe decreten

Woensdag 9 februari was een bijzondere dag. In het Vlaams parlement werden twee nieuwe decreten goedgekeurd, die het jeugdtoerisme een stuk zullen hertekenen vanaf 2023. Het is nu enkel nog wachten op de uitvoeringsbesluiten die de komende maanden worden uitgewerkt.

Wat nu werd goedgekeurd, is het resultaat van een jarenlang interactief proces waarin ook de jeugdverblijfsector werd betrokken.

Erkenningen en infrastructuursubsidies voor jeugdverblijven worden voortaan geregeld via het logiesdecreet. Dit kwam ook aan bod op de bespreking in het Vlaams parlement.

Het decreet jeugdverblijven maakt werkings- en personeelssubsidies mogelijk voor (een deel van de) jeugdverblijfcentra en hostels en beschrijft ook de werking van de ondersteuningsstructuren. Klik hier om de bespreking in het Vlaams parlement na te lezen.

Vanuit CJT worden we momenteel nauw betrokken bij het uitwerken van de uitvoeringsbesluiten. Momenteel gaat onze aandacht vooral naar de nieuwe brandveiligheidsnormen, waarover de gesprekken met brandweer en Toerisme Vlaanderen volop bezig zijn.

 

© 2024 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookiepolicysitemap Quoted.be
Om je surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK