Home » Nieuws » Groen licht voor meerdaagse schooluitstappen

Groen licht voor meerdaagse schooluitstappen

Onze gesprekken vorige week met het kabinet van Vlaams minister van onderwijs Weyts en met vertegenwoordigers van onderwijskoepels en scholieren stemden ons voorzichtig optimistisch, maar toch was het vandaag met spanning afwachten op de uitkomst van het onderwijsoverleg.

Gelukkig kunnen we goed nieuws brengen. We citeren de beslissing over de meerdaagse verblijven: "Uitstappen zijn toegelaten conform de regels zoals deze gelden in de rest van de samenleving (cultuur, sport, jeugd …)."

Alle scholen (zowel lager als secundair) zijn dus welkom in de Vlaamse jeugdverblijfcentra. Maar de concrete invulling blijft voorlopig nog wat vaag. Wat dit betekent voor bijvoorbeeld de grootte van de groepen of het vervoer, zoeken we de komende dagen verder uit. Voor volledige duidelijkheid moeten we mogelijks ook het Overlegcomité van vrijdag afwachten. Samen met de onderwijskoepels zullen we opnieuw concrete richtlijnen voor uitbaters en scholen publiceren, die mag je verwachten in de loop van de week van 23 augustus.

Goed nieuws ook uit Wallonië: hier gelden vanaf 1 september gelijkaardige regels, dus Waalse scholen kunnen opnieuw naar de kust of elders in Vlaanderen afzakken.

Fijn om vast te stellen dat de regels over de verschillende landsdelen en verschillende sectoren heen eindelijk op elkaar worden afgestemd.

Brusselse scholen vormen een apart verhaal (omwille van de hoge besmettingscijfers en lage vaccinatiegraad daar), dat zoeken we nog verder uit. Idem voor buitenlandse scholen.

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK