Home » Nieuws » Nieuw sectorprotocol

Nieuw sectorprotocol

In overleg met medische experts werd een nieuw sectorprotocol voor jeugdverblijfcentra en kampeerterreinen opgesteld. Zoals in 2020 is dit protocol de basis voor het draaiboek waarover je moet beschikken voor het eigen gebouw of terrein. 

De tekst is in grote lijnen dezelfde als in 2020, maar er zijn toch twee belangrijke wijzigingen:

  1. Er is een apart hoofdstuk gewijd aan verluchten en ventileren, nu we weten dat het belang daarvan niet kan overschat worden.
  2. Het staat ondertussen wetenschappelijk vast dat contactoppervlakken veel minder lang besmettelijk zijn dan oorspronkelijk gedacht. Het is niet langer nodig rekening te houden met een periode van drie dagen besmettelijkheid, er wordt nu gesproken over drie uren. Dit maakt heel wat zaken eenvoudiger, bijvoorbeeld rond de afwas of het doorgeven van materiaal. Maar vooral: een groepswissel op eenzelfde dag kan perfect veilig verlopen en op virologisch vlak is er geen enkele reden meer om kampen om die reden in te korten met één of meerdere dagen!

Je kan het protocol terugvinden op onze documentenpagina. Het word-document is het handigst om stukken tekst te knippen en plakken in je eigen draaiboek.  

© 2021 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK