Leningen

Het grote voordeel van een lening is dat je op korte termijn veel geld ter beschikking hebt, het nadeel is dat je boven op de afbetaling van de lening ook intresten moet betalen. Het maandelijks afbetalen kan dan een zware dobber zijn, zeker in een periode dat er nog geen inkomsten uit verhuur zijn.

Jeugdverenigingen die willen lenen, krijgen nog tips op de website www.jeugdlokalen.be. Hoe Kroffel vzw het heeft aangepakt, lees je in onderstaand artikel.  

Renteloze lening CJT Boekingscentrale
Jeugdverblijven die verhuren via CJT Boekingscentrale, kunnen gebruik maken van een renteloze lening. Het gebouw moet erkend of principieel erkend zijn door Toerisme Vlaanderen en minstens 75 dagen beschikbaar zijn voor verhuur. CJT Boekingscentrale stelt maximum 25 000 euro ter beschikking.
De uitbater beslist in samenspraak met CJT Boekingscentrale aan welk tempo de lening wordt terugbetaald. Er kan gekozen worden om 25, 50 of 75 % van het door de groepen betaalde huurbedrag af te houden, bovenop de 10 % commissie.
Elke aanvraag wordt door CJT Boekingscentrale beoordeeld en al dan niet goedgekeurd.
 

Energielening voor zonnepanelen

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media voorziet de mogelijkheid om renteloos te lenen, dit om de aankoop en plaatsing van zonnepanelen en bijhorende installaties te financieren. Enkel "organisaties zonder commercieel oogmerk" kunnen een aanvraag doen. Voor vzw’s uiteraard geen probleem, maar ook stichtingen, cvba’s of gcv’s komen in aanmerking.
De terugbetaaltermijn van de lening is maximaal tien jaar, met maandelijkse terugbetaling. Het is immers de bedoeling dat ook de terugverdientijd korter is dan tien jaar. De rente bedraagt 0 % en het maximumbedrag ligt vast op 135 000 euro (exclusief btw).
Er zijn geen vaste indiendata: aanvragen kunnen het hele jaar door ingediend worden, de beoordeling van de aanvragen zou ongeveer één maand in beslag nemen.

Meer info op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

 

Terug naar Andere financiering

Gerelateerde publicaties

Vragen over andere financiering? Neem contact op met CJT Ondersteuning!

© 2022 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookie policysitemap Quoted.be
Om uw surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK