Home » Thema's » Infrastructuur » Ruimtelijke ordening » Omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning

Een omgevingsvergunning is een belangrijk element om stedenbouwkundig in orde te zijn met je jeugdverblijf of kampeerterrein. De naam klinkt nog niet bij iedereen vertrouwd in de oren, sinds 2018 is de omgevingsvergunning de vergunning die in de plaats komt van o.m. de stedenbouwkundige vergunning (in de volksmond bouwvergunning) en de milieuvergunning.

Belangrijk om weten is dat zo'n omgevingsvergunning twee elementen omvat: de beschrijving van de constructie (op basis van bouwplannen) en de functie ervan.

Voor oudere gebouwen (gebouwd voor tweede helft jaren '70) kan je eventueel toch in orde zijn zonder stedenbouwkundige vergunning. Het kan dan wel nuttig zijn om een uittreksel op te vragen uit het vergunningenregister.

Het concept "tijdelijke handelingen en constructies" biedt vaak een uitweg voor locaties die niet het hele jaar door verhuren, we denken dan in eerste instantie aan kampeerterreinen.

Ook goed om weten is dat in jeugdlokalen jeugdgroepen mogen overnachten, tenzij het in de omgevingsvergunning expliciet verboden wordt en uiteraard ook los van andere bepalingen in bijvoorbeeld politiereglementen.

Je leest alles over de omgevingsvergunning in onderstaande publicatie. Check o.m. de beslissingsboom op pagina 7, om in geval van twijfel na te gaan of je correct stedenbouwkundig vergund bent.

Terug naar Ruimtelijke ordening

Gerelateerde publicaties

Vragen over ruimtelijke ordening? Neem contact op met CJT!

© 2024 CJT vzw • BE 0409.153.027 • privacyverklaringcookiepolicysitemap Quoted.be
Om je surfervaring te verbeteren maakt CJT gebruik van cookies. Meer informatie   OK